Duurzame oplossingen

Bij het ontwerpen van een gebouw is het binnenklimaat voor ons een belangrijk speerpunt. Het vormt de basis waaruit een utiliteits-, of woongebouw kan ontstaan.
Lees meer

Woningbouw

Of het nu gaat om een huis, villa of appartement. Wij hebben de juiste expertise in huis om op elk gebied voor u aan de slag te gaan.
Lees meer

Utiliteitsbouw

Gebouwen zoals kantoren, scholen en culturele instellingen hebben een andere gebruikersbehoefte dan woningen. Met de opdrachtgever kijken wij naar een optimale combinatie van licht, ruimte en klimaat.
Lees meer

Engineering

De samenhang tussen ontwerp, technische installaties, detaillering en constructie is van essentieel belang voor het slagen van grootschalige projecten.
Lees meer

Renovatie en onderhoud

Voor woningbouwcorporaties zijn wij actief bij renovatieprojecten, nieuwbouwprojecten en bij onderhoudswerkzaamheden.  Daarin is onze rol die van bouwbegeleider.
Lees meer

Duurzame oplossingen

Een fijn en warme plek voor eindgebruikers en bewoners. Duurzaamheid gaat niet alleen over een beter milieu en minder energielasten, maar ook om de beleving en gezondheid van de mensen.
De uitdaging om een energieneutraal gebouw te realiseren gaan wij graag aan. Wij zorgen dat de technieken aanwezig zijn, maar houden daarbij ook de budgetkant (eventueel terugverdientijd) en het gebruiksgemak scherp in de gaten.
Wij hebben een eigen licentie op het instrument GPR- Bouwbesluit en kunnen daar mee werken voor woningen, maar ook voor scholen of kantoorgebouwen. Daarnaast hebben we een EPA adviseur die helpt de juiste keuzes te maken.

duurzameoplossing

woningbouw

Woningbouw

Of het nu gaat om een huis, villa of appartement. Wij hebben de juiste expertise in huis om op elk gebied voor u aan de slag te gaan.

Juist de verscheidenheid aan projecten houdt ons scherp en enthousiast. Geen enkele woning is het hetzelfde en elke opdrachtgever heeft andere wensen. Wij adviseren en helpen u tijdens het gehele bouwproces.

Concept Vlinder zorgt voor keuzevrijheid

Wij werken samen met Lokhorst Bouw en Ontwikkeling aan ‘conceptwoningen’. Zo’n concept zorgt voor veel keuzevrijheid voor bijvoorbeeld gevels en kleurstelling waardoor de toekomstige bewoners hun eigen identiteit terug zien in hun woning zonder dat het afbreuk doet aan de omgeving. De bouwtijd is circa 14 weken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Kijk ook bij projecten.

Circulair bouwen

Als een van de eersten in Nederland werken wij aan een nieuw concept waarbij we door een lichte bouwconstructie woningen en appartementen kunnen plaatsen op een bestaande fundering. Dat betekent niet alleen een snellere bouwtijd en een kostenbesparing, maar hiermee dragen we ook bij aan een circulaire economie. Graag wisselen wij hierover met u van gedachten om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw

Gebouwen zoals kantoren, scholen en culturele instellingen hebben een andere gebruikersbehoefte dan woningen. Met de opdrachtgever kijken wij naar een optimale combinatie van licht, ruimte en klimaat.

In de loop der jaren hebben we een aantal mooie projecten opgeleverd. Voor de gemeente Stede Broec hebben we het voormalige postkantoor, een prachtig statig pand omgeturnd tot culturele ontmoetingsplek en theater. Kijk ook bij projecten.

Engineering

Door de samenhang tussen ontwerp, technische installaties, detaillering en constructie kunnen al in een vroeg stadium eventuele knelpunten worden geconstateerd en naar mogelijke oplossingen worden gekeken, zodat tijdens het bouwproces geen vertraging of extra kosten ontstaan. We zijn gespecialiseerd in het Autodesk Revit tekensysteem. Kijk ook bij projecten.

Een aantal voorbeeldprojecten zijn: ‘ Wonen in Buitenplaats’ (De Goorn) en ‘Het Unjerhof in Bangert & Oosterpolder

renovatie

Renovatie/onderhoud

Voor woningbouwcorporaties zijn wij actief bij renovatieprojecten, nieuwbouwprojecten en bij onderhoudswerkzaamheden. Daarin is onze rol die van bouwbegeleider. Bij verkoopprojecten begeleiden wij ook kopers tijdens het verkoopproces.

Voor alle type onderhoud (dagelijks, mutatie, vraaggestuurd, planmatig, meerjaren) zijn wij als partner onderdeel van SamenBeheer. Met verschillende disciplines uit het bouwproces hebben wij de krachten gebundeld en een nieuw verbeterd proces ontwikkeld waarmee we proactief de markt benaderen. SamenBeheer maakt onderhoud makkelijk, snel en beter voor elkaar.

Contact


TBE-ZA architecten en ingenieurs
Julianaweg 141
1131 DH Volendam

info@tbe-za.nl
0299 363 468