Multifunctionele accommodatie (MFA), Schellinkhout

TBE-ZA architecten heeft eind 2020 middels een tender de opdracht gegund gekregen voor een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA), met onder meer het dorpshuis en de bassischool. Dit nieuwe gebouw bevindt zich aan de Dorpsweg in Schellinkhout, een dorp dat zich kenmerkt door het lint met 33 bochten dat erdoor meandert. Haaks hierop is de verkaveling gericht, waarbij geen woning gelijk is en iedere kap een unieke uitstraling heeft.
Dit landschap van diversiteit hebben wij samengevoegd in het nieuwe gebouw. De MFA is ontworpen als één overkoepelend dak die alle gebruikers afdekt, waarin zowel de saamhorigheid als de diversiteit van het dorp Schellinkhout in kleur en vorm terugkomt.

Onder dit dak krijgen de verschillende functies hun eigen identiteit en uitstraling. Het afgelopen jaar hebben we samen met gebruikers Kinderopvang Berend Botje, Stichting openbaar onderwijs Present, Gemeente Drechterland, bewoners van Schellinkhout en onder begeleiding van Scope Bouwmanagement bv gewerkt aan het ontwerp.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de multifunctionele accommodatie in Schellinkhout? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via de website van Gemeente Drechterland door op onderstaande link te klikken.

MFA Schellinkhout

Opdrachtgever: Gemeente Drechterland
Project architect: TBE-ZA architecten en ingenieurs
Technische uitwerking: TBE-ZA architecten en ingenieurs