Tender Johannes Poststraat Hoorn

Herbestemming van de Ambachtsschool: Een toewijding aan innovatie

Met trots presenteren wij ons schetsontwerp voor de herbestemming van de oude ambachtsschool aan de Johannes Poststraat. Hoewel we de prijsvraag niet hebben gewonnen, koesteren we ons ontwerp als een blijk van toewijding aan innovatie en respect voor de historische context.

Ons creatieve proces werd beïnvloed door de variërende verdiepingshoogtes en de oorspronkelijke functie van het gebouw als ambachtsschool. Het doel was het ontwikkelen van ruime en lichte ruimtes die voldoen aan moderne kwaliteitseisen. De uitdaging lag in het vinden van een balans tussen deze eigenschappen en de huidige normen.

Duurzaam ontwerp: minimalistische ingrepen en prefab optopping

Duurzaamheid stond centraal in ons ontwerp. We beperkten ingrepen in het bestaande gebouw tot een minimum en creëerden extra bruikbare ruimte door galerijen en stijgpunten buiten het bestaande frame te plaatsen. De optopping is prefab en licht, met behoud van de oorspronkelijke vormentaal als een eerbetoon aan de industriële geschiedenis.

Hoewel ons ontwerp niet als winnaar uit de prijsvraag is gekomen, zijn we verheugd om ons voorstel te delen. We bieden een gevarieerde mix van plattegronden aan, resulterend in in totaal 46 appartementen, variërend van 40 tot 80m2 BVO. Dit project belichaamt onze inzet voor duurzaamheid, historisch behoud en hedendaags wonen.

Het vernieuwde gezicht van de Ambachtsschool

Welkom bij het vernieuwde gezicht van de ambachtsschool, waar hoewel de prijsvraag ons wellicht niet heeft beloond, de passie voor vernieuwing en architectuur blijft branden. Dit is een blik op wat zou kunnen zijn, gedreven door onze toewijding aan het creëren van betekenisvolle ruimtes in de stedelijke omgeving.

Project titel: herbestemming Joh. Poststraat 71 Hoorn
Opdrachtgever: Woonwerf Vastgoed
Project architect: E. Blok, D. Kok, S. Schaft (TBE-ZA architecten en ingenieurs)